Glucosamine-Extra | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

PhytoTreat BV

Glucosamine-ExtraBenaming van het middel

Glucosamine-Extra

Diersoorten waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is

Honden.

Beschrijving

Voor soepele gewrichten en spieren bij de hond

Glucosamine-Extra is een compleet supplement voor de gezondheid van gewrichten, kraakbeen en spieren van de hond. Dit complex bevat bijzondere opbouw- en beschermingsstoffen zoals glucosamine en chondroïtine. Het kan gebruikt worden in herstelperiodes, maar ook als dagelijkse verzorging voor het in stand houden van een gezond bewegingsapparaat.

Met het krachtige UCII

Naast glucosamine en chondroïtine, bevat Glucosamine-Extra ook UCII (collageen type II). Collageen type II is het belangrijkste structuureiwit in kraakbeen en is verantwoordelijk voor zijn soepele kracht en stevigheid. UCII werkt via het immuunsysteem om kraakbeenafbraak te remmen en zo het lichaam toe te laten gewrichten beter te herstellen.
Verder zorgt UCII voor een betere smering en bescherming van de gewrichten, dankzij zijn specifieke samenstelling die de productie en samenstelling van het synoviaal vocht verbetert.
Tevens ondersteunt het de pezen en gewrichtsbanden UCII is daarmee een natuurlijke manier om ook de onderliggende oorzaak van gewrichtsproblemen op een onderbouwde en veilige manier aan te pakken. Hierdoor geeft Glucosamine-Extra
een snellere pijnverlichting dan andere glucosamine formules.

3 geneeskrachtige planten

Glucosamine-extra bevat 3 plantenextracten om de werking verder te versterken.

  • Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens)verlicht stramme en gevoelige spieren en gewrichten en zorgt ervoor dat deze soepel blijven.
  • Paardenstaart (Equisetum arvense) is bekend om zijn vochtafdrijvende werking. Paardenstaart is een stimulans voor de stofwisseling en dus goed voor het bindweefsel. Maar het is ook bekend als ‘remineraliserend’ zelfzorgmiddel voor sterke nagels, haren en huid. Paardenstaart wordt als bron van kiezelzuur, en net als andere mineralen en sporenelementen vaak ingezet voor de gewrichten.
  • Brandnetel (Urtica) wordt gebruikt om de stofwisseling van het hele lichaam te prikkelen. In veel theemengsels voor behandeling van reuma, jicht, gal- en leverkwalen zijn brandnetelbladeren een bestanddeel.

Samenstelling

Per tablet:

  • Glucosaminesulfaat 2 KCL: 500 mg
  • Chondroitin sulfaat: 380 mg
  • MethylSulfonylMethaan: 380 mg
  • UCII (collageentype II): 69 mg
  • Duivelsklauw wortelextract: 45 mg
  • Brandnetel droogextract: 45 mg
  • Paardenstaart kruidenextract: 45 mg

Dosering en toediening

Phytotreat Glucosamine-Extra is een smakelijke tablet en kan als traktatie worden gegeven of verkruimeld en vermengd worden met de normale voeding. Ook kunt u het tablet in een stukje worst aanbieden.

Dosering (of zoals aanbevolen door uw dierenarts)

Gewicht hond
< 10kg: 1 tablet per dag
10-20kg: 2 tabletten per dag
20-40kg: 3 tabletten per dag
> 40kg: 4 tabletten per dag

Na 4 tot 6 weken kunt u de dosering geleidelijk afbouwen, met een halve tablet per week, tot de helft van de aanvangsdosering is bereikt. Bij terugkeer van de klachten, dient de dosering weer te worden verhoogd.

Waarschuwing

Bij honden met diabetes dient men goed op hun bloedsuikerspiegel letten bij het gebruiken van Glucosamine. In geval van overdosering, raadpleeg uw dierenarts.

Bewaren

Beneden 25°C en op een droge plaats bewaren.
Na gebruik verpakking goed sluiten.
Buiten het bereik van kinderen houden.
Ten minste houdbaar tot: zie deksel.

Overige informatie

Verpakking: Pot met 60 tabletten met leversmaak.

Registratienummer: n.v.t.

Datering van bovenstaande bijsluitertekst: 21 augustus 2011 (NB het is mogelijk dat een eventuele nieuwere versie nog niet in de collectie van diergeneesmiddelen.info is verwerkt).

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.