Medicare-C | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

nvt

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Creg Vetfoods, London, U.K.

Medicare-CProductnaam

Medicare-C

Samenstelling

Gehalten: ruw eiwit 5,6%, ruw vet 5,6%, ruwe vezel 3,5%, vocht 87%, ruwe as 1,0%. Toevoegingen per kg: vitamine A: 3000 I.E.-U.I./kg, vitamine D3: 150 I.E.-U.I./kg, vitamineE(acetaat): 25 I.E. U.I. (=mg)/kg. Kip- en rundvlees, lever, eieren, taptemelk-poeder, zout en een mengsel van plantenextracten.

Essentiële voedingskenmerken

MEDICARE-C is speciaal geformuleerd om katten te helpen snel hun eetlust terug te krijgen na ziekte of herstel van een operatie. Daartoe bevat MEDICARE-C natuurlijke voedingsbestanddelen met een hoog energiegehalte, een hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen en bijzonder goed verteerbare ingrediënten. Medicare-C (vloeibaar) is gemaakt uit vlees, eieren en taptemelk en bevat noch granen noch soja.

Door zijn uitgelezen samenstelling wordt MEDICARE-C bijzonder goed door de kat geaccepteerd.

Doeldieren

Honden en katten.

Indicaties

Nutritioneel herstel en convalescentie: Medicare-C is bv. Uitstekend geschikt (smaakvol en gemakkelijk verteerbaar) op die momenten waarop vast voedsel niet geaccepteerd wordt of niet geschikt is, zoals tijdens ziekte, verwondingen of na operaties. MEDICARE-C is vloeibaar genoeg om in moeilijke situaties in een spuit, tube of fles gegeven te worden, maar is ook visceus genoeg om het dier te laten slikken. Tevens kan het gebruikt worden als vervangingstherapie bij uitdrogingsverschijnselen na een operatie.

Geneesmiddelenbeleid

Tot het volledige herstel is bereikt.

Beschrijving

Dieetvoeder met als bijzonder voedingsdoel de convalescentie van katten bv. na zware inspanning, na ziekte of operatie.

Opmerkingen

MEDICARE-C biedt een waardevolle bijdrage, in een gemakkelijk verteerbare vorm, als extra aanvulling op de normale voeding. De dosering gedurende deze periode (als aanvulling op de gewone voeding) bedraagt een derde van de verpakking per dag.

Toepassing

MEDICARE is geschikt voor honden en katten met gebrek aan eetlust of een overdreven kieskeurigheid. Het biedt niet alleen een smakelijke afwisseling om het dier tot eten aan te zetten, maar vergemakkelijkt eveneens de vertering in die gevallen waar verteringsproblemen een rol spelen bij gebrek aan eetlust.

Als voedsel voor oudere dieren: Oudere dieren zijn vaak niet meer in staat om vast voedsel gemakkelijk te verteren of op te nemen. MEDICARE is in deze gevallen een uitstekende oplossing. Naast de smakelijkheid die het gemengd met ander voedsel geeft, bevochtigt het tevens ander droog voedsel, waardoor dit makkelijker opgenomen wordt. Indien MEDICARE aan oudere dieren wordt gegeven, dient de hoeveelheid ander voedsel te worden verminderd en bedraagt de dosering voor de kat, afhankelijk van het gewicht: een kwart tot een halve verpakking per dag, verdeeld over drie maaltijden.

Voor de hond, afhankelijk van het gewicht: een halve tot 1 verpakking per dag, verdeeld over drie maaltijden.

Als (overgangs)voedsel voor spenende puppies en kittens: MEDICARE is uitstekend geschikt tijdens de overgang van het spenen naar het eerste (geen melk bevattende) vaste voedsel. De dosering bedraagt maximaal een halve verpakking, verdeeld over drie kleine maaltijden per dag, te beginnen op een leeftijd van 4-6 weken. In alle gevallen dient vanaf een leeftijd van 6 weken MEDICARE gemengd te worden met vast voedsel. Aanbevolen wordt dit voort te zetten tot een leeftijd van ca. 20 weken.

Toediening/Dosering

Schud de verpakking voor het openen.
De geopende verpakking dient in de koelkast bewaard te worden en binnen 48 uur verbruikt te zijn.

Laat MEDICARE eerst op kamertemperatuur komen, alvorens het de dieren aan te bieden.

Waarschuwingen

Aangeraden wordt om vóór gebruik een specialist te raadplegen.

Bewaring

Bij kamertemperatuur (15-25°C).
Fabricage- en vervaldatum: aangegeven op de verpakking.
De geopende verpakking dient in de koelkast bewaard te worden en binnen 48 uur verbruikt te zijn.

Overige informatie

Verpakking: 400 gram.

Registratienummer: nvt

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.