Zylkène | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

 

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Intervet Nederland B.V.
Postbus 50
5830 AB Boxmeer

Wat is Zylkène?

Zylkène is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten. Het helpt huisdieren snel met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan.

Zylkène bevat het wereldwijd gepatenteerde decapeptide α-casozepine dat via een natuurlijk proces uit melkeiwit (caseïne) gewonnen is. Zylkène mag gecombineerd worden met medicijnen. Bovendien is Zylkène veilig te gebruiken bij fokdieren, zowel tijdens dracht als lactatie. Zylkène is een voedingssupplement dat geen vervanging is voor een volwaardige voeding.

Zylkène is:

  • hypoallergeen
  • vrij van conserveermiddelen
  • lactosevrij

Wanneer gebruik ik Zylkène?

Voor kortdurende stress (verblijf pension e.d.) kan 1 tot 2 dagen van tevoren met Zylkène worden begonnen en blijft men Zylkène gebruiken gedurende de periode van stress.
Bij bestaande, langdurige stress kan men binnen 1 tot 2 weken verbetering, voor het beste resultaat dient Zylkène 1 tot 2 maanden gegeven te worden.
Als aanvulling op het gebruik van Zylkène kan ook gedragstraining er toe bijdragen stress-gerelateerd gedrag te veranderen.

Hoe dien ik Zylkène toe?

Zylkène is smakelijk en eenvoudig te geven: open de capsule en meng het wateroplosbare poeder met wat eten of een snoepje zoals een stukje worst, kaas of vis. 

Zylkène hoeft maar een keer per dag gegeven te worden. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid bedraagt 15 mg/kg. Na 15-30 dagen dient er een evaluatie van het gedrag plaats te vinden en kan, indien nodig, het gebruik worden aangepast. Zylkène is verkrijgbaar in 75 mg, 225 mg en 450 mg capsules, ieder met een eigen kleurcode en wordt geleverd in een verpakking van 30 capsules.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.